Thursday, December 22, 2011

::You-Beday-Me::

Hooooiiiiiiiii~~Hoyahoiii~~Hoiihoyahoiii2x~~
Ni dah ape ke hei plak minah ni buang tebiat lagi..Penyakit hyper dah mai dahhhh..ohoho~

tapi....Lala nak *(T_T)* la..
.............................
.............................
tanyela kenapa Lala *(T_T)*....tanyela cepat...
wuuuuuuu~~~*(T_T)*
Korang nak tau kenapa kan..kalau xnak tau pun wat2 nak tau jugak lah ekk..
Sabtu lepas kan, korang tau kan, genaplah kan, umur Lala kan, 2puluh'tetttt' tahun kan...Orang sepatutnya sukala sebab dah sampai tarikh hari jadi kita kan..Tapi Lala sedey kan~~ T_T... Sebabkan....lepas ni kan...makin lama kan...Lala makin tuaaaaa!!!kann.... huwaaaaaa~~ xmo..xmoooooo!!kannn~~

Tapi, xpelaa... Thanks kat member2 yang wish hari tu ek (^_^)(epi balik) yang belated x belated...Macehhhh~~ Harap2 yang korang wish tu termakbul..AMINNNNNN~~ selfish-me huahuahua...But Lala pun doakan yang terbaik untuk korang sume..ape2 yang baik jelah..untuk korang keyy ^^

Dah, tu jelah untuk post ni...


Beday aku,sah2 xde orang tangkapkan gambo...sebab aku le tukang gambo nye..kannnnnnn!! hadoiiiii... =_='








::Happy Beday My Imannnn Muax3!!::

Hello sume member2 diluar saneee!!
Amboii kemain berbahagia lagi member2 disane ye...sampai xtanya kabar yang disini..ahaks!!

So saat suasana yang sungguh bergumbira dan berbahagia ini, adalah sangat bersesuaian kiranya saya mengucapkan Selamat Hari Jadi kat En.Iman a.k.a Izz Iman..

Saya sebenarnya nak bagitau En.Iman..Saya dah lama sukakan En.Iman..
En.Iman ni bukan je kelakar orangnya tapi peramah dan sesetengah orang kata 'jambu' rupanya...Siapa xsuka orang macamtu kn? Saya dapat tau je hari lahir En.Iman bakal menjelang saya terus terkocoh2 dan tergedik2 kesana kemari untuk membuat segala persiapan majlis sambutan hari lahir En.Iman...saya sangat berharap En.Iman sukakan sambutan majlis tu...Kek yang saya tempah tu pun khas saya order untuk En.Iman...Segala belon-belon tu pun, semua hasil dari nyawa saya En.Iman..Ini la pertama kali saya menyambut hari lahir En.Iman secara meriah kan? 3 tahun kita berkenalan dan baru kali ni En.Iman dapat apa yang sepatutnya..Saya doakan En.Iman seronok dan bahagia ya... ^^ Dan juga, cepat2la membesar dan xmo pelat2 dah!!!Asik makan lauk je budak kecik ni...Ahahahaha!! Acik cayaaaang Imannn~~ Emir jugeeee~~

(Halamak, aku hutang adiah ngan budak2 nih (=_='))


* Yang atas meja ni sume feveret Iman ngan Emir...
not very special for others but sooo special for both of you..kannnn~ ^^


*Nenek2 Iman n Emir... Kelas weh nenek2 ni sume..Jangan pandang sebelah mata ;D


*Budak kecik2 :* Muaaxx!!

*Budak kecik xnak potong kek n finally dah jadi beday Papa die pulak =_='


* Ibu2, Bapak2, siapa yang punya anak bilang aku~~


* Tu dia...makan jangan x makan...


* Tu dok cek apa tu atoknyaa~~ ngeee...


Sunday, December 04, 2011

::Nutrisi Club, Anda Sudah?::

Ekekeke...
(Tersengih-sengih)

Kalau ingat balik sal bende ni mesti rase nak gelak...kehkehkeh (gelak lagi)
4 hari lepas, Lala gi interview kat MRCB kat Sooka Sentral tau..Sian je gi sorang2 wuwuuuuu T_T.. Sebab xreti sangat area2 sana so terpaksa la parking kat bwh building tu yang berantu mahal..caiittttt!! Tapi nak cite ni bukan pasal interview or parking or hantu2..tapi nak cite something yang jadi after interview tu..

Well....kita plan nk g interview je kan..so agak2 dalam 2 jam masa diperuntukkan untuk parking..Dah bajet2 ni..xlei lebih 2 jam dalam bangunan ni pastu kena kua terus kalau x Lala yang papa kedana ni boleh jatuh muflis sebab nak bayar parking die jer..(adoii..dah cam cinderella kena balik before 12 tghmalam). So nak jadi citer, interview tu je dah amik mase dalam sejam. Lepas habis session 'Quiz bersama MRCB' tu Lala pun menapak la kuar terus ke dalam lif. Ofkos la nk balik terus. Dalam pale otak ni pikir, "parking-mahal-parking-duit-adoiiii"..HAHA! Tengah Lala berbahagia2 dalam lift tu sengsorang, sampai tingkat 4 ade 2 orang wanita masuk..sorang boleh categorized as "makcik/akak" sorang lagi as "awak-you-awak-you"..but normal la orang masuk lif kan?ape yang peliknyer??

PELIK laaaaa you oll...orang masuk lif..xpelik ke?? Huhu..mane ade pelik pun..cuma Lala agak terkesima sebentar bila dengan ramahnya akak tersebut masuk2 lift senyum sampai telinga pastu say "Haiiiii". (Lala: "????") . Tinggi kot pitch akak nih. Tokojut den ramah terlebih nih. Haha. So after sesi kejut-beruk-salam-menyalam tadi akak tu introduce diri dia...or lebih tepat lagi introduce product diaaaaaa...kuangkuangkuang..

Blablablablablablablablablablabla~~~~Ding Dong~ G Floor, G Floor..
Lala: Angguk-angguk, senyum-senyum, ohhh ye ke-ohhh ye ye-oooo betul ke, ooooooo~~ (ku layankan ajaaaa)
Dah kua lift ni..xhabis lagi intro akak nih..(Sorry kak, sebenarnya saya 1 benda yang akak cakap xmasuk pale otak sebab otak ngah pk "parking-mahal-parking-duit-adoiiii..+ akak ni cakap laju benor macam kena kejar hantu..tapi cakap dalam hati jelah. Hormat orang tua.)
After beberapa minit akak tu habis dah skrip dia. Fuhhh=! . Ingatkan dah stop da. Sekali yang "awak-you-awak-you" sambung skrip..ku tetap layankan aja..tapi demi nak stopkan ape yang dia cakap Lala terpaksa potong skrip dia = menyampuk! So sepatutnya dah habis la. Aku nak balik, kau pun nk g lunch kan. So kita ikut haluan masing2 k.
Tapi...sebaliknya terjadi...."Jom ikut akak, kita pegi kat kelab" -uishhh..bukan kelab malam..apela korang ni pk bukan2..hehe. Kelab Nutrisi kata akak nih.. "Nak naik atas balik kak? Tapi saya nk cepat ni..ada hal lain lagi ni.." . "Xpe, sekejappppp jerrr..amik masa 5minit jerr..." . "Haah, jomla kita pergi sekejap" . "Lala jangan risau,xde pape..nak bawak Lala tengok kelab jer..pastu akak explain lagi" .

(=_=')
"....................."
Adoiiii..parking akuuu...

Lepas setengah jam kena 'kidnap',dengan selamatnya Lala dapat lari dari terpedaya dan pengaruh2 mulut manis promoter2 tersebut. Im enuf of dis product2 thing...Haku xde duit hampa paam x!!!!!! So jangan soh aku beli pape!!!

Dan....
"Parking-mahal-parking-duit-adoiiii"...ADOIIIIIIIIIYAIIII~

Monday, November 28, 2011

:: Apdeted...Finally ::

Salam Maal Hijrah semua ^^
Hehe..dah masuk tahun baru dah pun...Lala baru terhegeh2 nak apdet blog..kui3..
Mahapla semua ya atas keterlewatan ini..tapi xdela semua mane pon...sape2 yang terusha blog ni je.. :))

So lets start!!
Ape cite yang kite dah banyak tertinggal??
Oh ya..Mesia menang over Indonesia..Hmm..xtahula nk kate ape..kalau mesia menang indon maki..kalau mesia kalah malaysian sndiri yg maki..ape jadah la nak gado2..bukan dapat wit2 pon.. ;p but seriously i hate racism!!

N semalam Mesia vs Bahrain..Well, dah kalah da pun kn..Xtau nk komen ape sebab Cilala bukan tau pape pun sal bola..yang aku tau c Apex tu jela sebab dia jaga gol..(motip???haha)Yela, gol kita kn ade 1 je..so x susah nak ingat..watever! Tapi agak meroyan gak la sekejap semalam sebab elok2 da bleh mng terkalah plak..'TER-' oke..hehe

Lagi2 yang lain ape lagi..ape lagi...jap,jap..nak ingat..

Citer sal kawin..hm..xbes2..
tapi citer gakla..Punya lah ramai couple2 berebut2 tarikh 11.11.2011 hari tu..Lala agakla kn, diorang ni sbenarnye pilih tarikh tu bukan ape..senang cikit nk ingat anniversary kot ek...xdela kang lupe..lebih2 lagi untuk sang suami2 tu..haha! So good for you guys!! kalau boleh 11.11.2011 pukul 11 pagi/malam...weh..agak2 ler...melampau nau nak ongg..Orang dulu2 xde pilih2 tarikh bahagia je sampai sekarang..orang sekarang macam2 pe'elnye..Xpela, Cilala tetap doakan kebahagiaan anda bersama pasangan masing2 okee!! ^^

next2..cite pe lagi kita tertinggal eh..
oh yeah..I dah convo!!!! yeyyy!!!! Dengan jayanya Lala dah habiskan degree yang siyes rase sekejap sangattt.. 2 n half years.. kjap x? N yang paling sweet lagi sebab dapat ANC and that 'selempang' and the jubah rase cam xnak cabut jerrr!! Bangga gila!! hahahah!! Tapi seriously...xkirelah orang nak kate ape kat Lala..Lala riak ke,lala blagak ke..watever!! coz i'm da one who knoes the hardship i've been going tru sebelum nk dpt sume ni k..Betul la orang kate, pengalaman adalah guru terbaik dalam hidup ni!! Go guru!! hehe..banyak plak '!!'nyer...

You all perasan kan semua cerita ceriti kali ni sume macam nk sumbat in one post..Nak tau nape? Semua ni membawa makna yang blog ni bakal x d update dalam jangka masa yang lama lagi..maybe tahun depan lagi 1 baru apdet.. boleh x camtu? ahaha! ape bleh buat..

Tu jela kot yang penting2...yang penting lain2 xcite kat cini sebab da xingat.. kakaka!! So sekarang jom sambung layan game!! wihuuu,wihuuu,wihuuu!! Have fun ollzz!

Thursday, November 10, 2011

::Cinta yang Membunuh::

Kau membuat, ku berantakan.
Kau membuat, ku tak keruan.
Kau membuat, ku tak berdaya.
Kau menolak ku, acuhkan diri ku.

Bagaimana, caranya untuk,
Meruntuhkan, kerasnya hati mu.
Ku sadari, ku tak sempurna,
Ku tak seperti, yang kau inginkan.

Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
Tak sadarkah kau telah menyakiti ku.
Lelah hati ini meyakinkan mu,
Cinta ini, membunuh ku.

Moga ada sinar yang akan menyuluh jalan yang perlu kita lalui...
Kerna cinta ini membunuhku.....

Sunday, October 30, 2011

::Kaula Punya Pasal::

I hate u!!
Sebab kau la punca segalanya...mencikk..
Goodbye tomyam, goodbye paprik, goodbye kfc, goodbye semua..

Dengan segala hormatnya saya, Cik Lala (bukan nama sebenar, bukan sapa-sapa) melancarkan hari aiskrim sedunia.
Segala kesulitan amatlah dikesali.


Demok! Demok!

STRESS!!

byk plak "!" hari ni...
indahnya kalau dapat jamoca almond hari2 kan..

Sunday, September 04, 2011

*::Jemputan Khas::*

*KOHAB Members*


*..*::*Selamat Hari Raya*::*..*

Maaf zahir dan batin Lala ucapkan kepada semua yang mengenali diri ini.

Sempena bulan yang meriah ini, Lala dan keluarga ingin menjemput sahabat handai saudara mara untuk bertandang ke rumah bagi merapatkan silaturrahim antara kita. Rumah terbuka akan diadakan pada 25/9/2011 (Sabtu). Beberapa 'artis' juga telah dijemput bagi memeriahkan majlis ini. Rugi kalau x datang, sebab masakan paling sedap dalam dunia bakal disajikan untuk para tetamu ^_^ (Yaayy!!)

So ape lagi, jom serbu rumah saya!!!


Sunday, August 21, 2011

:: Exhausted Yang Terlampau::


After 72 hours of struggling....
I want to tidoqqqqqq!!!!!!

Even i tidoqqq pon i x lena camnaaa???
Bukan Lena 'Sisa Kisah Kita' nuuuu...
Ni x lena, lena nak rehat hang tau dak....

To my Mr. B....Nee nak makan kat kedai paling sedap dalam dunia, paling mahal dalam Malaysia. Tau????? Xnak teddy bear. Kucing takpe. :P

To my business partner aka my sweet-bunny-bun cousin, sorry for what we call as "susahkan ko jaga bisness sengsorang". Esok aku masuk keje k and thanks for being so considerate. Im so damn exhausted......so skang nak masuk ke alam "baqa' sementara"...urat kat kepala den banyak putus dah ni..nak p sambung balik dalam mimpi keyh..


Selamat tinggal semua......C u tomorrow.....

Sunday, August 14, 2011

::Rezeki Ramadhan::


Alhamdulillah...
Business yang Lala cakap hari tu makin hari makin maju..Setakat ni semua ok. Juz rase cam x cukup masa..Banyak sangat komitmen nak kena handle. Tapi ape yang Lala nak kate, "Syukur ya Allah atas limpah kurnia rezekiMu.."

Bisnes ni bukan something yang korang boleh anggap satu kerja enteng ya...sangat susah dan memerlukan masa, tempat, n strategy yang sangat kritikal. Nampak cam senang..tapi ko xtau semua itu indah khabar dari rupa..walaupun Lala amik course accounting dulu, n even degree pun in business tapi semua tu x bemakna semuanya akan lebih mudah. Yes, ia membantu untuk kita x memvavi vuta je spend dwet..kira profit..familiar with possibilities..tapi actually university is about theory more rather than the real nature of working environment..Olololo..speaking laks..Bia r!! huhu..Tapi memang susah bila kaulah bos, kaulah kuli, kaulah kerani, kaulah photographer, kaulah model, kaulah tukang masak, kaulah driver, kaulah kakak, kaulah anak, kaulah girlfriend(wat da...??Haha), kaulah adik, kaulah tukang kemas rumah, kaulah promoter, kaulah segala2nyaaaaaa..Uuuwwaaaaa!! Aku benci jalan jammmmm!! (sejak kebelakangan ni tahap kesabaran semakin menipis..im sorry friends for being such a watever-you-name-it...)

Ok lah, urat leher dah tegang tanda Lala sangat perlukan rehat...Nyte all..Nyte B^^..Love u
..Thanks Allah..

Thursday, August 11, 2011

::It's Not Enough::


Saya nak bagitau, saya bizi gile beberapa hari lepas sampai tido x menyempat2, makan x brape nak makan, minum tetap menten banyak, bernafas x cukup oksigen, lari x cukup tanah, kerja yang bertimbun2, bilik dah macam sarang tikusss dan seumpamanya...sehinggalah....out of limitttttttt..

Saya migrain!!
exhausted...off limit...
(Eleh,pening ckit je pown~ ahaks..but still membantutkan pergerakan dan aktiviti harian saya)
Maka, saya terkejut apabila saya telah tidur selama 16 jam tanpa mempedulikan diri yang sedang berpuasa..ohoho :0

24jam sehari adalah x cukup untuk saya..
I need more!!!
Ade x planet yang 48 jam sehari?? saya nak pindah sana...
T_T sedihnya saya T_T

......L.A.M.E.....

Tuesday, August 09, 2011

::Kusangka Panas Sampai ke Petang....::

Title post ngan ape yang Lala nak cakap ni sebenarnya macam xde kaitan..(Heh)
Tapi genggam bara biar sampai jadi arang..Sekali melangkah pantangku berpatah..
Manakan sama si kucing belang, inikan pula si kucing parsi...
Ape ni...berpuisibahasa bagai?

Alaaaaaaaa....nak titunnnn...Tapi orang kat katil lasak..dah conquer 1 katil..hua..Saya mahu tidurrr. Nak kejut xsampai atiee~

Terpakse aku bukak kau blog!

-THE END-

::el' Dessert::


Astaghfirullahhhh!!!!

*Makhluk dalam mangkuk sedang menggoda (Huaha)

Kol bape dah?

-END-

Tuesday, August 02, 2011

::Hari Gosip Sedunia::

Amacam?? Hari ni ape gosip terbaru korang tau?
Ha....kalau korang nak tau, lepas bukak pose tadi Lala terus melekat depan lappy....
usha gossiipppp!! dah dekat 3 jam!!! Kau ade?? Hehe ;p

Buang tebiat ke hape kan...Lala mane suke gosip2 ni. Mama x penah ajar Lala membuka aib/xaib pasal orang. Yelah, gosip tu ape lagi kalau x cerita-ceriti pasal orang kan. Lagi buruk, lagi bestla cerita tu. Mana ada dia nak cerita pasal diri sendiri (macam blog ni, blog syok sendiri..HAHA). Yang cerita baik2 tu ok la. Tapi sibuk je kan kita nak tau sal orang. Orang xde pun nak tau sal kite..Haha. Tapi ekceli benda2 ni kita kena tau jugak. Juz untuk pengetahuan diri sendiri. Xdela xtau langsung ape yang dah jadi kat Malaysia ni kan. Juz google kejap word 'gosip' , dah berderet2 list gosip yang kuar. Mostly mestila pasal artis ye dak? Haha. So malas nak pening2 pikir website ape, mane yang paling atas, itu la yang kena. So biasanya yang kena ade satu site ni..'beautifulnara.com'..femes kot site ni, sebab banyak gosip kat situ. (Apa da gosip2 bulan2 puasa ni kan. Orang soh zikir xnak pulak. Gedik!! Haha.)

Tapi kan sepatutnya kita jangan guna word gosip. Kita kena sebut 'gosip' tu as...
'Mengumpat'...
'Mengumpat artis'..
'Mengumpat terhangat'...
'Mengumpat paling sensasi 2011'..
'Mengumpat itu'..
dan
'Mengumpat ini'.....

camne?xbeskan bunyi die. cam kampung2 je dak? Tu sebabla orang guna word 'gosip'.
Classy sikit,
Modern n urban,
bunyi2 orang putih sikit,
n xla rase berdose sangat kan?
Gosip...apelah sangat......
Puweezzz alll.....shame on uuu!!
So after a quite hours of time....berbakul2 la hasil gosip hari ni yang Lala baca n tengok. Macam2 eh orang sekarang. Ade macam tu, ada macam ni, macam2 adaaa. Apa yang Lala nampak tru site ni, admin dia ok. Banyak meninggalkan kita dengan persoalan2 dimana pembaca sendiri yang membuat kesimpulan. Meaning that, dia xmenghukum, xmengata(ada la kot sikit2..heee) hamba2 Allah yang digosipkan tu macam sesetengah pihak. Yela, bila sebut sal gosip mesti more to negative thing. Kan? so, kita tend to expressing our thought, before think for others kononnya untuk menghentam dan 'menasihatkan' orang lain. Padahal....Tapi xpela, lumrah semulajadi manusia suka menegur pada kesalahan..cuma maybe ade yang kadang2 teguran tu jadi teguran yang 'tuang air ke daun keladi' daripada teguran yang berkesan. Eh, paham ke Lala cakap ape ni? Lala pun da xpaam ni. Ape aku merepek weh??? Tuik~ Aku ni plak cakap orang, aku sendiri pun dah macam ape ni? kihkihkih.

Haha...merepek lagi sebelum point utama diutarakan~
Ape yang Lala nak cakap sebenarnye Lala tertarik ngan satu statement admin tu..Camne nak cite eh. Kang kalau Lala cite mesti nak complicated2 nyer version. Hahahaha. Tapi xpela. Bersiap sedialah korang untuk xpaam ape aku nak cakap nih. Ok. Adela dalam 1 gosip artis ni. 2 orang artis gaduh2. Perang mulut...perang twitter...n segala peranglah. Benda tu maybe sepatutnya dah reda dah. But somehow ade plak pihak yang watkan hal tu membangkit. So, cont' perangla deme. So.....admin tu ada cakap..lebih kurang la camni untuk readers2 die..."So, cuba korang fikir, siapa yang terseyum bila hal ni terjadi". Lebih kurang cam "Siapa yang untung?" Camne nak cite dalam ayat ringkas eh..xretila.Korang pandai2 paham la ye. Apa yang Lala nampak kat cini, dalam pergaduhan tu, wujudnya 3 pihak..yang bergaduh dan yang membatu api. Tapi 3 orang tu perasan ade plak orang lain yang memerhati depa ber3? Meaning c admin ni la orang ke4. Yang interestingnya...sekarang Lala pulak memerhati demaaaa sumaaaa....n seterusnya...korang pun memerhati kami semua...Point penting dalam post ni ialah...xada. Haha. Aku dah makin kuat merepek. Lala ni nak cakap panjang2 banyak2 x reti. Apa yang terlintas, itu la yang keluar. I'm just an ordinary people with ordinary lappy, but with complicated style of thinking *wink*

PHERASAAANNNNnyerrrr!!

Yela, itu la dia namanya kitaran kehidupan kan..Sama2lah kita doakan yang terbaik untuk diri sendiri jugak untuk orang lain. Don't be so selfish dude!! Nanti Lala 'fishaaa!!' baru tau. Kalau kita rasa x mampu membimbing seseorang, janganlah pulak rasa kita layak untuk menghukum dan menilai orang...
Lala minta maaf kalau ada kata2 or apa2 yang buat orang lain tersinggung dengan post ni. Lala just nak kongsi pendapat ngan kawan2 sume. Kalau saya salah tolong tegur ek.. Luv ya <3
=Repekan tamat=

Tuesday, July 26, 2011

::Happy Birthday Mama mia::

You all nak tau x...
Lala nak pecah lobang nih..hihi..
FYI, hari ni birthday mama Lala..
Disebabkan mama Lala is cikgu..Then raaaaaaaamai sangat yang wish..
Sebab raaaaaaaamai sangat yang wish, mama dah x larat nk balas...
Mama cakap kat Lala : "Tin, tolong sambungkan...Mama dah ngantuk"

Mula2 Lala refuse gak..sebab x tau nk reply apekn..Lagi2 kalau budak2 tu cakap arabbb. Memang aku 'paham' la kan. Tapi dalam xnak2, Lala wat jugak. Memaaaaaangla sangat banyaknye wish iee aduii..Haha. So reply jela..fenat ok. Banyaaaak gilerrr. Dasat x Mama Lala...Friend list mama lagi ramai dari Lala kat fb tu tau. Glamer tahap mak ngah dah nih ^^

So sajela nk pecah lobang. Nak gitau sebenarnye yang balas msg korang tu sebenarnye bukan Mama..but MaLa(Mama+Lala) haha..bukan xbermakna Mama xnak balas mesagge korang ee..Tapi mama x sempat la dik non oiii. Dia penat. Yang penting maksud sampai.Haha. But anyway, thanks to those yang dah wish kat Mama Lala. Alhamdulillah, ramai yang mendoakan Mama sihat, murah rezeki, panjang umor..Samelah kita, Lala pun doakan Mama makin cun melecun, makin muda, n sihat sejahtera...Mama Lala punya masakan paling sedapp dalam dunia!!

K r, tu jer nak merrrrepek malam ni. Ngantokkk. Berpinor bijik mate tengok wish berkodi2..Baii~ *(^_^)*

Monday, July 18, 2011

::Instinct Lala::


Eh...korang perasan x ape yang Lala perasan?
Yela..mula2 rasa ok je..Lama2 macam ade something yang x bape baik..
cuba korang tengok makhluk kelabu kat tepi ni..
<----------Rase cam nak lepuk laju2 je muke die an..so annoying. Haha.

****************************************

Nak baca post ni kena click kat archieve (Posto~posto column) dulu..

:: Suci Dalam Debu ::

Hallo fren...
Nak tau sekarang kol bp?? 4.30 pagi ok. (nak bangge r tu tido lewat..esok bangun tengahari).
Baru settle watkan asaimen mama. So pasni nak kena mintak mama banjer mahal2 ni. Hoho.

Alah..ape merepek lagi ni..bukan nak citer sal asaimen la..Nak citer ni, Lala dah dapat resepi untuk wat snek/biskut/kuih/wateverla-name-die kan..Xcilap tajuk die 'Suci dalam debu'. Mak2 yang da beranak 5-6 tu kalau makan ni akan suci semula.......kah? ;p Haha.

Hei,hei,hei...ini bukan jamu ok..Ini betul2..betul2 snek/biskut/kuih/wateva-la-name-die..
Makanan ni dulu housemate Lala yang introduce. Kalau dia g Penang dia akan bawak balik ke rumah sewa untuk bagi 'anak2' dia yang kebulur kalah orang somalia ni makan. Lala siyes x penah jumpa lagi kat sini makanan ni. Housemate Lala tu sendiri yang kate makanan ni x jual kat tempat lain. Dia jumpa pun kat Penang jer. Makk ai...kalau Lala ngidam, x ke jenuh nak nyampaikan ke Penang semate2 kerana kuih beberapa keping tuh..So, Lala decide untuk.......buat sendiri!! Ekceli dulu dah penah da try wat. Jadi x jadi la jgk. Bila try cari kat google resepi dia x de. Yela, member Lala tu dulu kata nama dia 'kuih tayamum'..Haaaa kau...tayamummmm....mane nak jumpa. Haha.

Ditakdirkan tuhan, adela hamba Allah sorang ni, dia post kat FB (tah akaun sape, wall sape tah Lala bukak hari tu..haha,kantoi stalk FB orang..weeee). Bukan Tayamum la mak incek...name dia, ' Suci dalam Debu' ok. Dasat x tajuk kuih ni? Haha. Sah2 la kuih ni x boleh nyanyi ye kawan2. So, bila google2, jumpa jugak resepinya..Excited giler ok. Jangan xtau. Haha. Senang je kot nak wat die. Esok gak Lala wat. Eh,bukan esok, siang nanti..Kalau jadi nanti Lala wat 1 post pasal resepi dia ok ^^.. Suke korang la buat untuk makan sendiri ke, nak jual ke, nak bagi hadiah ke, or nak ganti kuih raye tahun lepas yang x habis2 kat rumah tu ke. Yang penting ini barang memang sedappp..

=So, till then!Papai ^^=

Friday, July 15, 2011

::Hal-Ehwal Perot::


* Sila bersopan sikit makan tu yer..

Woww...Apa sudah jadi ni?? Nafsu makan semakin buas. For those yang kenal Lala you all tau kan I ni camne orang nye. Keding x hengat. Suka makan tapi x gemok2. Takat segunung nasi untuk skali makan tu kire stendet la. But lately perut ni cam biul ckit. Rase nak melantak jer hari2! Kadang2 nak gelak, kadang2 pelik, kadang2 risau. Ape punye petanda ni? Nak mati da ke??? Ooyoo..takut bile pk sal mati. Puasa ganti x habis lagi ni. sape pulak nak tolong puase kan kang? Runsing2....

Atau kan...ni efek lepas 2 bulan amik multi-vite kot? dasat weh...Ye la, mungkin bagi sesetengah orang hal ini seperti hal yang biasa2 aja. Tapi x bagi Lala ok. Sangat pelik ni...Hmm..Ok, you all tolong kirakan key...Lately Lala rasa hari2 nak cari ABC jer, xdapat ABC ice blended pun xpe. Fine. Biasa kan. Pastu hari2 nak cari sate. Banyak kedai sate area Bangi. Fine. Even da ade macam2 makanan tu tiap malam mesti nak makan nasi punye walaupun dah melantak macam2 tadi. Biase lagi, fine. Tapi kalau tiap malam aku makan 3-4 kali ni ape cerrr???

Korang bayangkan ni...1 malam ade 5 jam kalau start dari maghrib (assume tido kol 12). Kalau 3-4 kali tu dah selang bape minit pulak aku melantak nih??Ok...kalau makan snek je xpe k. Tapi x!! Amik nasi je macam xhengat. 3 kali ko makan nasi 1 malam. Balance 1 kali tu makan tah pahape. Ade bihun,balun. Ade kuih, makan. Ade sambal ikan bilis, ratah. Ade nugget, goreng. Ade buah, potong. Malam ni jer, bukak pose tadi makan burger. Kenyang kot. Kol 8.30 kuar ade hal, singgah beli nasi goreng. 2 bungkus kau!!Haha. Balik, makanla. Bukak peti ais, ade tembikai. Sedap ni makan sejuk2. Full2!! Xde space dah nak sumbat...Kol 12...kenyang, tapi nak makan. Ade laksa! Panaskan kuah die. Licin!! Kalau sebulan macamni ape akan jadi?? What happen to mee????!!! Someone puweezz help..

Hoi perot, ade cacing ker??

Thursday, July 14, 2011

::Larangan Orang Berpuasa::

Puasa?
Sape soh tengok...
dah kate larangan...Hihi..

* Sedapnye ABC ni....

::Perkara Baik2 Jer ::

Hai sumeee ^^. Hari ni mood baik. So sebab mood baik, kite cite yang baik2 je. Orait sume......Nak ikut?? JOM!!

(G mane??)

JAMBAN!!!
Ahak...ahak...ahak...

eeeuuuwww...xsenon la korang nih..yek,yek,yeeekkkkkkk!!

**************************************************************

Eh,kuku da panjang la...JOM!!
Kite g gunting rambot...

**************************************************************

Ooiii!! Putera!! Kau eh yang berak kat umah aku ni??Umah tuan ko da x de pasir ke hape??!! Ko kutip najis ko sekarang gak aku x nak tgok!! Ha!! ni lagi sekorrr...Ibu!! Tu ikan goreng aku!!! Hish....diorang ni...ske wat aku naik darah siang2 hari...

**************************************************************

Buat makluman sume, Lala ni kadang2 ade masalah personaliti..contohnye camni la...biul die da mari..Jadi bawak2 sabar la kengkawan yerr...kau layankan hajeee..

**************************************************************

Ak'alah, macam kau sorang ade hon. Laju2 watpe? Xde berjalan de tempat kau nak g tu. Esok luse sampai la >:| Bencila orang ginih! Ha, aku hon ko lagu Hazama, padan muke,padan muke! Amik kau.

**************************************************************

Hah? Tukar x boleh pilih pun x boleh?? Ye r, kita pembeli mestila ade hak. Ape? Buang mase kau? Ha, g r layan customer kau yang lain tu sampai lebam! Padahal sorang customer pun aku x nampak. Patutla bisnes ko x maju! Xjadi! Padan muke!

**************************************************************

Sedapnyeeee...korang nak x? Cool blog name die.Lala suke chocolate flavor.Oreo pun sedap jugak tapi cepat muak la..Cik Sandra suke yang warna biru tu..Cik Dorra pulak suke yang semua tu..Korang suke yang mane? Ape?! Xsedap?! Ko cakap lagi skali. Sedap ke x??!! Cube cakap lagi skali! Cakap sedap!!

**************************************************************

Ma....masakkan asam pedas....Lapooooooorrrrr.....

Wednesday, July 13, 2011

::Bukan 'Monoloque' tu::



Selamat Zohor semua...*( -_-)* (mood xbaik)

Hari ni x bestla...(ape tah yang x best?)

Ala, boringnyer hari ni...(pandang siling)

Agak2 PTPTN masuk lagi ke x...(letak lengan kat dahi)

Aku nak watpe ek hari ni....?(terkelip2 pandang siling)

Aku rasa aku nak minum air yaasin la....(muncungkan mulut sambil pandang siling)

Ganti puasa ade bape hari lagi ek...?(jari digerak2kan)

Ala...otak jammed la...(pejam mata)

Gelap...........................

Zzzzzzzzzzz.....

-The End-

Saturday, July 02, 2011

::Naik 2kg,I'm OK::

Hai lagi...^^
Dah tengahari ni..Sume dah lunch da?
Sedap makan hari ni tau sebabnye gigi Lala da ok^^
Hari tu berlobang, sakit seh...nak makan x senang.
So semalam g klinik, dokter da kasi tampal sama dia..padan muka kau.
Dalam 24 jam dokter xbagi kunyah blah kiri takut tampalan tu tercabut..
Tapi ape boleh buatkan..budak ni degil. Ko x sedar gigi ko tu berlobang, selera nak makan berapi2.
Kejap balun biskut, kejap makan skittle, kejap amik nasi, kejap masak roti nan. Haduii makcik sorang ni. Dogei!! Tapi nasib baik x de pape yang buruk terjadi. Ok, poyo. Haha. Ade aku kesah, cak cak cak!

Macam biasa, intro post mesti nak merepek2 dulu sebelum point penting diceritakan disini. Gaga . So sekarang nak bagitau korang ni, berat badan I naik 2 kg..... So?....Xde so,so la, tu jelah nak bagitau. Dah naik 2 kg. Dah. End of story.



^^ with love ^^

Friday, July 01, 2011

::Roti Telur Bernyanyi::

Hai all!!
^^ Assalamualaikum sume ^^
Entry kali ni Lala nak ajar kawan-kawan sume masak.
Sebab ramai sangat yang request, maka Lala pun rase memang patut kita berkongsi kan.
Haha,PENTIPU!! mane ade sape-sape request, ngko je ngade-ngade nak tulis entry cengginih kan. Sebab ko da x de modal nk cite ape..kahkah.

Ah..xkirela, ade orang request ke, xde ke, yang penting mak bahagia~aawww~
OK! So, kite akan masak benda yang paling senang dalam dunia.
Lagi senang dari A-B-C.
Nak tau ape die??

Ya...Moh kite buat "Roti Telur Bernyanyi".

Ahaks, apa punya nama resepi da...
Oh ya! Jangan pulak korang berangan yang roti telur ni pandai menyanyi plak ye..tu PENTIPU namennnnyeee punnn..haaduuiii.
.hahaha.
Name die Roti Telur Bernyanyi sebab roti telur ni resepi versi Cik Lala. Lain orangkan lain cara die. Lala buat mengikut kehendak hati la. Mane senang dan sedap! heee
So, dari tadi merepek2, bile nak startnye ni??
OK! Jom buat Roti Telur Bernyanyi sekarang!

Sediakan:

3 keping roti Gardenia
2 biji telur ayam
(Xyah gedik2 nak gune telur itik plak yerr)
Garam bercubit2
(Secukup rasa la..Lala ske masin2 so letak la banyak ckit..)

Dah! tu je bahan die ^^
Simple kan?

Sekarang cara-caranya:
  1. Potong ke3-3 keping roti tu kepada 4 bahagian. So you all akan dapat roti yang berbentuk segi empat sama, mini version. Cute je kecik2kn ^^
  2. Lepas tu, pecahkan telur-telur tu kedalam mangkuk dan masukkan garam.
  3. Pukul telur tadi bersama garam supaya sebati..Peerrgghh, gile senang.
  4. Masukkan roti2 kecil tu dalam mangkuk telur tadi sikit demi sikit. Janganla kome dok boh sume skali gus..Nanti ade roti yang xkena telur tu..Yelah,kan roti tu menyerap telur tersebut..xcukup pulak kang. Letak 1 demi 1 supaya mereka menerima telur itu secara adil.
  5. Pastikan roti tu depan belakang dah bersalut, then masukkan dalam kuali yang dah panas beserta dengan minyak sikit. Jangan banyak! Kolestrol tuuuu...Letak dalam sesudu je per kuali.
  6. Korang make sure kuali tu x melekat2 k..xjadi nanti. Biar garing2. Terbalik-balikkan mengikut keadaan ok. Api jangan pelan n jangan kuat sangat. Sedang is good. Then da masak, pe lagi..angkat la. Xkan nak bior je jadi 10 budak hitam dalam kuali tu plak kan..huhu.
Siap! Boleh hidang da..Makan petang2 best ni!

* Baru buat tadi..makan panas2 is highly recommended^^ dapppnyee!!
Boring2, lapa2, boleh la buat. <3

Selamat Mencuba!!



Thursday, June 30, 2011

::$$$$$,aku x de, kau ade??::

Tok,tok,tok.....
Assalamualaikum?
Fuyoo blog yg ini nih....bersawanggg~ haha
Lamenyer x update blog kan. Rindu x rindu x? Fine, x. bwekkk :p

Mane x lamenye, skarang tengan bizi giler..walaupun xstart distribute resume lagi tapi dimasa-masa kekosongan ini Lala bizi ngan macam-macam hal...Hei,hei, sape kate penganggur xde keje? tanam anggur tu bukan buat kejer ke...ehee..Tapi betol la..Lala keje..merate2 ke hulu kehiliaq carik keje..Ok, tipu. ;p Haha..Lala wat keje part time ngan Uncle Suhaili n family..Nak tau buat ape? nak tau x? tepuk tangan dulu...ok, dah.haha..

Kejenye adalah membantu menjual dan mempromote 'Plak Sijil' orang putih panggil ' Certificate Plaque'..Oooook la jugak kerja. Dah ade pengalaman promote barang so bolehla nak adapt. Xdela kekok sangat. Cume kali ni rase best lebih sket sebab kerja skali ngan my ngokngioknyer cousin..Haha :P*inilah bende alahnye yang kitorang jual..."Kak, buat certifikat plik kak?"

Kitorg kerja 4 hari jew....akeleh,kecoh macam keje berbulan.Haha.Biar r, ade aku kesah??cak cak cak~heee. 2 hari kat OUM, the rest lagi 2 hari kat PWTC. Ofkos yang kat OUM sangat boring ok. Dah ler panas, terik, kering tekak aku nak panggil orang. Tapi kat PWTC best.Sebab ape?sebab sejukkkk....haha.Tapi sebenarnye 2-2 tempat best. Kat OUM macam2 pe'el orang korang boleh tengok. Yelah, kite kan nak promote barang..xdelah nak promote mane pon, saje nak introduce produk kat orang..bukan nak pakse beli pon. Introductory part je. Kang bile x buat nanti ade yang kate "Eh, kenapa saya xtau pun ade buat macam ni??" ha...kitorang gak kuli2 ni kena blame kang. Dalam pada mempromote2 tu, mestila kitorang banyak main dari wat keje kan..haha. Jalan jauh-jauh sikit dari pemandangan bos. Kami kuarkan tanduk masing2, bergelak ketawa dan bersuka ria seadanya, secukup rasa..Sorry bos ^^..Xpelah,bos kami baik,sayang kami. Sebab itu kami naik tocang~~ Kerje ngan cousin yang luarbiasa ngokngeknyer ni memang dugaan paling dasat la bagi Lala.Haha. Mane x nye. Sikit-sikit nak gelak. Adeeeeee jer yang x kena. Nampak taik idong la, nak tercirit la, air liur tersembur la, tersasul-sasul la, n paling teruk bab menggomen2 orang. Ade je nak d kutuknyer. Ish2..Astaghfirullah..Maap,maap,maap!! heee
"Encik, buat certificate plaque cik?"
Tapi tersasul plak....
"Encik,boleh konvo cik?"
huuuuaaaaa..maluuu tahap xangkat muke wehh...gelak lagi.Haha.
Bajet nak speaking2...skali rojak da yang kuar.. Hadoi~

* So, nak order kene daftar dulu ^^

* Saya pun boleh tolong isikan boran untuk awak...lagi2 awak memang pemalas nak isi borang kan... ^^

Kat PWTC plak job scope die lain. Da kurang promote2. Kalau ade pun Lala x buat. Biar si cousin Capikangeks tu yang buat. Hahaha. Sian die. Orang banyak yang x layan. Yelah, sume sibuk nak pulang jubah, malas nak layan kitorang ni. Xpelah. Tapi masalahnye asal si Capika ni malu sebab orang x layan die, d cubitnye perut aku ni ha. Hape ko ingat perut aku perut laki kau?? haha. So, gelak lagi. Keje kitorang sebenarnye ape? Golak yo manjang ha.. Nak panjangkan citer, hari tu PWTC ade fair. Ape tah..Cam kitchen appliences. Konon2 amik pamplet banyak2 nak promote barang kitorang la kan kat floor bawah..padahal mengular ke fair tu kutip pamplet orang. Bestnye tengok peti ais besar2. Promoter2 kat situ tengok kitorang jeling2 buat boh layan jer..Ape korang ingat kitorang xde dwit ke nak beli? Memang pun x de~Hahaha. Gelak lagi!
Kat PWTC ni ekceli kitorang juz kena uruskan customer2 yang da order 'plak' tu. Diorang snap2 gambar n setel payment n fotostate diorang punye certificate. Juz uruskan hal-hal macam tu la..X susah pun. Cume kadang-kadang pening sikitla. But it's all done! Hehe. Uncle kate sale banyak kali ni. Dah rezeki kan. Tu bagusnye Uncle ni, bisnes2 gak, tapi beringat la. Dia x pernah lupa nak bersyukur. Kalau sikit Alhamdulillah, kalau banyak pun Alhamdulillah. Xde nak merungut pun. Baguskan orang macamtu..Then hari Isnin sume setel! Uncle bagi gaji lebih kat kitorang. Hehe. Tenkiu uncle. Dalam kitorang main2 tu banyak gak sale kn. Kalau x main2 apelah akan terjadi ye?Lu pikirla sendiri~

Pastu mulalah bizi tanam anggur balik di kampung halaman....xde gelak dah. Haha. Ok, end of story. Nyte all. Missing my Mr. B..

Wednesday, June 15, 2011

::FE Collections, Support Me OK::

Morning y'allz!! again..

Saje nak melapang-lapang lagi nih.. Nak kecoh2 kat sume yang terusha blog I ni. Jap-jap lagi Lala akan start buat bisnes tau..Nak tau I jual ape pulak kali ni?hihi.. FYI, Lala dah buat bisnes macam-macam da sebelum ni tau..saje try market. Rugila amik course bisnes tapi x try kan?

So sekarang nak start balik bisnes tudung. Mostly shawl la sebab I pakai shawl~ Love shawl^^. Partnership dengan my gourgeous-sweetbun-bunny cousin, Capik~aaa...hihihihi..
Murah or mahal bergantung pade acik supplier..tapi mane ade selendang mahal2 sekarang. Blackberry boleh beli, xkan hijab tutup kepale pun you all nak berkira kan kan kan?

*Curi gambar Hana jap..sorry Hana. Beauty you can't resist..credit to Hana ^^

So hope korang boleh support Lala keyh? Mane tau kalau lebat bisnes ni, Lala boleh demo cara pakai shawl lawa-lawa ke, cara ala tuala-kat-kepala ke??watever..hahahaha..Lala penah terbaca satu blog ni,xingat link die..die cite camni.."che,che, ko tengok pompuan tu..die pakai tudung ke tuala kat kepale?" fuhh!! dasat seh statement mamat nih..Xkesahla kan, kalau rase style tu sesuai ngan korang, ok then you can go for it..tapi kalau rase-rase cam pelik jer abaikanlah style tu...you're are beautiful just the way you are..kita bergaya untuk enhance confidence, bukan meranapkannyer..So, rakan-rakan dan kejujuran memainkan peranan yang penting disini keyh. Sila dapatkan rakan-rakan yang jujur dipasaran sekarang! Tapi jangan lupa support I key??

~Cayang kamoo~

::Another 10stars Drama::

Hallo y'allz~!!

Sihat hari ni? Dah mamam da? Camne hari you all? Member-member stadi dulu you all camne cuti 4 bulan? serik x?..haha..Ramai gak yang cuti lame ni.For sure korang wat part time kan? Bagus2. Kerjalah kuat-kuat cukup bulan I bagi no akaun..hihihi

Kali ni entry Lala nak promote citer..Biasela kan, ade drama baru, melapang-lapang plak mulot ni nak heboh 1 kampung..miahaha.. So nak tau cite ape x??

Ni ha la. Tajuk die "Lie to Me"..Cite ni paling latest skali kat korea. Sekarang pun tengah airing kat stesyen tv korea. Baru je masuk episode 12. Sape-sape yang x kenal pompuan kiut miut n hero yang hensem meletop kat atas ni, meh Lala short brief sape derang ek..

Korean drama kipas-susah-mati semua, you allz tengok Princess Hour? or..Coffee Prince? Yezza!! That's our Juliet.. Dan you all tengok Hong Gil Dong? My Girlfriend is an Agent? or maybe Coffee House?? Ping,pong!! And that's the Romeooo~ Dan diorang mestila AWESOME!! Mampu membuat Lala terawang2..kahkahkah. Jalan cerita memang menarik tambah plak acting diorang 2-2 yang super-damn kiut miut...And ofkos la kalau dah name pun korean drama, hero mesti nak kaye-raya-handsome-ideal-man punye kan..hihi. But the thing is, korean drama is the best! Yoon Eun Hye(YEH) & Kang Ji Hwan is the best! Haiiyyaakk..kat sape2 kate cite ni x bes..haha. Cuba-try-usha-tengok dulu la eh?

Bestnyerr...tinggal 2% lagi nak complete ep11..Yay!!
Have a nice day ^^ -love-



Friday, June 10, 2011

::Postponed ke Julai::

Sape fan MLC angkat tangan....!! (Lala angkat tangan)
Oke..hari tu Lala ade bagitaukan, Novel "Gelora" by MLC kuar bulan Jun ni.. Tapi MLC bagitau novel "Gelora"sekarang da posponed ke bulan Julai. Cover novel tu Lala da tengok dah kat fb MLC. Da tau cover senang sikit nak cari nanti kan..

Julai pun julai la..xkire, nak jugak! haaahaaa..
Kite ramai-ramai kena support novel ni tau..beli yang ori..jangan la fotostate2..xfeel..
Pakat beli ramai2 baru MLC sayang lebei sket..hihi ^^

Sehingga bertemu lagi~ Baiii~~
(Lala tengok kalender) Alaaaa..lamenye lagi bulan 7...haihhh...

Thursday, May 19, 2011

::Rentung!!::

Maybe sesetengah korang dah tau..

Pasal cookies tu la..

Yela, cube korang bayangkan, ni 1st time bakar cookies sendiri tau...semangat berkobar2..

Hasilnye?

Xde la fail terus..boleh terima dek akal jugak la..haha

Rase da ade..sedap...
It's just belum capai piawaian jualan (anip kate)..

Kalau nak teliti la, cookies ni suppose rase die ala-ala famos amos sket (bolehla)
Tapi macam terlebih kembang..sama ada butter terlebih pukul atau lame sangat sampai die jadi kembang..So bila bakar tu die jadi penyek...die x naik sangat..


Mama kate: "Biase la tu, macamtu la orang wat kuih, mula-mula memang x jadi.." sambil gelak tengok cookies I yang bermacam2 rupe tu..hahaha

Ade yang rentung atas, rentung bawah, rentung sume, x rentung langsung, xckp masak, complete set lah kate orang...huuuuu

But anyway, Lala sonok...(sambil makan cookies rentung~) Best sangat!!

Sape nak cookies rentung sila angkat tangan!! macam saye~~ *(^_^)*


* Bahan-bahannya..

* Proses perentungan..haha

* Yay!! Da siap!!



Tuesday, May 17, 2011

::Finally!! Ma Lee Chuswan's "Gelora" is Back!!::

Bagai nak pecah ubun2 I bile dapat tau sal perkembangan novel2 dari Ma Lee Chuswan..Haha
Dasyat x dasyat kalau da sampai orang sanggup 10 tahun cari novel2 die..walau x jumpe..diorang peminat2 ni xputus ase wo...Same r cam Lala ni..
Punye penat surfing semate2 nak gali dalam2 cerita and perkembangan penulis n novel2 Ma lee Chuswan nih..
Rasenye majority kenal sape die ni kan..kalau xkenal, g google sendiri,x kuase I nak cite panjang lebar..huhu
So, novel2 die antaranya Gelora, Permata Hati, Lamaran Kedua, Selamat Tinggal Sayang, n latest Tirai Impian..
Suumee Lala dah pernah ade..except for Gelora n Tirai Impian..
Tapi korang perasan x Lala tulis 'pernah' tadi...
Tu maknanye memang da pernah ade tapi da kene kebas...hui..menyirap darah kalau ingat macamana boleh hilangnye novel2 kesayangan ni..yela,bukan senang2 nak jumpe novel2 MLC tau..merate2..Lamaran Kedua tu Lala jumpe kat RnR tau..kebetulan ade cam jualan barang2 lama kat kedai tu..usha2 dalam rage terjumpela novel LK ni..then, tetibe2 hilang..sape x hot??Novel Selamat Tinggal Sayang tu..lagi dasyat best die..hilang d tangan kawan2 yang sesedap oren pinjam pastu tah kat sape die pas..dah la sesedap oren,sesedap rase plak bagi kat or lain..kusilat nanti baru tau bulan dekat atau jauh...fuhh..berapi je rase...jom g minum jap...


Sejuk sikit rasenye lepas minum cendol ni...
K, kita sambung..
Sebenarnye main topic post kali ni pasal novel gelora tu je..
FYI novel ni memang da lame da x publish tau..novel lame..tahun 1990an kot..ade yang kate kene banned, n macam2 kisah lagila...
Kalau bace kat forum, memang ramai sangat yang nak novel ni..merayu2 kat kawan2 yang ade novel ni soh tolong fotostatekan...mula2 Lala tertanye2 gak...boleh ke camtu?but mybe sbb desakan perasaan dan jiwa yang sangat bergelora untuk dapatkan novel Gelora yang memang da pupus kat pasaran..Ku biarkan saja..
Jadi, sepanjang Lala bace2 ulasan2 peminat novel MLC nih, bukak website itu, bukak website ni, x tinggal try tgk CESB pny pn x de jgk..still same orang mencari2 novel ni...xde yang kate ade jumpe kat mane2 kedai buku...memang la..da x publish sayang...da bagitau kan tadi..

Tetibe dalam ramai2 orang yang komen tu ade sorang hamba Allah ni bagi info sal novel tu..nickname die 'Name'..die kate die tgh dalam usha untuk terbitkan balik novel ni..xsampai hati die tgk ade yang cari sampi bertahun2...akhir komen tu die tulis.."TQ-Ma Lee Chuswan"
Terjojol mate Lala tengok..MLC sendiri yang bagi info,konfom boleh diyakini ni..n komentar tersebut d post sekitar bulan March 2011..jadik...sangat terkini la berita ni...huhu..ku rasa dunia ini ana yang funya~
Lala x putus asa, try jgk search lagi...yes!!dapat lagi..MLC sendiri cakap die da dapat terbitkan balik novel tu n da diugradekan lagi...Novel ni akan mula dipasarkan pada bulan Jun 2011 terbitan KakiNovel..dan2 Lala tros bukak website KakiNovel..tapi die x kua lagi kat citu..xpe2..xlari novel d kejar..kite sabar ckit..Tapi ini memang berita yang sangat baik untuk smua peminat2 MLC ni la rasenye..yela,Lala sendiri rase cam hilang beban batu digalas..hahaha..so, kita tunggu jela nanti ek..yang penting sekarang nak beli Tirai Impian dulu..ni pn ssh nak cari jgk..apela..Esok Wesak day, I nak g KL cari baju raya..Hahahaha!!!

Monday, May 16, 2011

::Cemburu la wak::

Adakah ini yang dinamakan 'jelousy'?
Kalau ye pon, salah ke?
Salah ke kalau kita cemburu?

Fine, saya tau awak kenal dia lebih lama dari saya..
Bahkan, dia kawan sedari sekolah awak..
Boleh juga dikatakan best friend awak..
But still, saya nak cemburu jugak..xboleh ke?
N xder pn saya marah awak kan?
Sebab saya percaya awak..
Saya happy kalau awak happy...
Perasaan cemburu ni saya letak no 2..Kebahagiaan awak no 1..
N paling penting saya akan simpan kemas2 dalam blog n hati saya...

p/s: Jangan jadikan kewujudan 1 hubungan sebagai alasan untuk menghapuskan hubungan yang lain...perlu saling bertolak ansur n sayang menyayangi...

I sayang awak <3

Wednesday, May 11, 2011

::Kuiz Sengal Lagik::

Yay!!hari ni berjaya bangun kol10..ade improvement..bese bangun2 tros lunch..wakaka

Jom2,kite tengok kuiz sengal ni sesame..bestnyee...
Sape suke jawab kuiz2 sengal sila angkat tangan macam sayee~~


1. Put your iPod, iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS

hahaha...yg penting jgn tipu tau!

1) IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
30minutes (TATU)..hahaha

2) HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
My life would suck without you (Kelly Clarkson)..ngahaha..what the fish la..

3) WHAT DO YOU LOOK FOR IN A GUY/GIRL?
baby baby(SNSD)..sheeeeettttt..mane tau nih..hahaha

4) HOW DO YOU FEEL TODAY?
Gee(SNSD)..macam xkene..tapi kulayankan jua..:D

5) WHAT IS YOUR LIFE PURPOSE?
Tell Me (Wonder Girls)...haha,yeah,tell me now!!

6) WHAT IS YOUR MOTTO?
Tamally Maak(Amr Diab)?? oii maak..ape maksudnye ni?xtahu~~haha

7) WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU
Kurnia(Mizz Nina ft Noh)..perghh...dasat kengkawan aku nih..btw, maseh(alleycat)!!

8) WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Go Girl (Pitbull)..eh,mmg dasat parent aku cakap gini..u go girl!!terajang nak?

9) WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN
Chocholate Love (SNSD)..hahahahahaha..xleh terime dek akal aku ni..nak tegolek rasenye

10) WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Hanyut (Faizal Tahir)..kemanela da hanyut tu ye..semoga amanlah kau disana..haha

:: Kuiz Sengal Gile::

Pilihan anda menunjukkan keperibadian anda.

Anggap diri anda saat ini sedang memasuki sebuah rumah kecil
di tepi sungai di tengah hutan tebal.

Setelah anda buka pintunya dan masuk,di dalamnya terdapat:

7 tempat tidur kecil di sebelah kanan

di sebelah kiri, terdapat meja makan yang dikelilingi 7 kerusi kecil.

Di tengah-tengah meja terdapat sebuah bekas dengan 6 macam buah.

Buah-buahan tersebut terdiri daripada:

a. epal
b. pisang
c. jeruk
d. mangga
e. rambutan
f. papaya

Buah manakah yang akan anda pilih?

Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat peribadi anda!
Berfikirlah dengan berhati-hati.







(JGN TGK JAWAPAN DI BAWAH DULU......
PILIH DULU BUAH APA......)


Ini dia jawapannya...





a. jika anda pilih epal: bererti anda ialah
orang yang suka makan epal

b. jika anda pilih pisang: bererti anda ialah
orang yang suka makan pisang

c. jika anda pilih jeruk: bererti anda ialah
orang yang suka makan jeruk

d. jika anda pilih mangga: bererti anda ialah
orang yang suka makan mangga

e. jika anda pilih rambutan: bererti anda ialah
orang yang suka makan rambutan

f. Jika anda pilih papaya: bererti anda ialah
orang yang suka makan papaya


ader ke patut...ehehehheh......hehehee...
tipah tertipu..hehehee...

::Takot::

*hihihi....macam bese..xde kaitan..

Dah kol 4 pagi da...
Xleh tido la..cane ni..
ini bukan kes insomnia atau terlebih minum livita/redbull/nescafe pn...
ini kes takut nak tido..haha..plek x..
ssh nak tido skrg..napelah agaknye...tu la, jarang sangat ngaji..hati x kuat..astaghfirullah...
nak call Mr.B pn mcm xpatut je..kacau orang lain nak tido..
tolak ansurla katekan.. :P
orang lain esok nak kije..yang ko tu plak 1 hari membuta pn xpe..(buruk beno anak dare sekarang)
Mr.B, I need u now!!!takowt!!!

Berbekalkan kekuatan yang masih ada,xpelah...ku tahankan jua..
semata2 nak hilangkan rasa takut, pasang lagu Siti Nurhaliza "Kesilapanku Keegoanmu"
Ni ngah nyanyi2 la ni..
Fuh!! dasat...lagu jiwang2 pepagi bute ni..
Tetibe nak donlod lagu ni tadi sebab baru lepas habis bace novel "Lafazkan Kalimah Cintamu" haha..

Agak2 esok terbangun kol bp eh?
Esok nak watpe eh?
Esok nak g mane eh?

Argh! tensen r..boring gile...hari2 dok umah..nak kuar pn g mane je..balik2 g Alamanda..sampai pak gad kat citu pn da kenal Lala agaknye..haha..bowink!!
nak g jauh2 bosan r g sorg2..

Lame2 sangat x buat pape lepas habis study ni rase cam boring la plak..
Rase cam da start nak cari siyes, nak cari keje...
Tapi mcm xpuas lagi rehat2...6 years n 1/2 kot blajar dok perah otak je kejo..bagi r rest 2-3 bln plak an..
Nak keje katne eh?
Agak2 bape lame kene nganggur ni?harap2 xlame la..n harap2 adela bos yang nak amik Cik Lala yang comei lote baik hati bijaksana dan cun melecun ni keje..I nak post related to HR je oke~ demand!!haktuiii..x bekembang otak aku.Dah la sekarang pn x bekembang..dok umah 24 jam ingat naikla berat bdn ckit..xberkembang langsung!!benci!Sandra hep me!!Weekend ni wajib teman aku cari suppliment k..Ko bayangkan la..orang lain,jmpe kenalan lame, "wah,makin berisi skrg.." aku? "wah,makin kurus skrg.." demit..

Friday, May 06, 2011

::Orang Sabar Selalu Menang::

Sape nak dengar citer panas!! citer panas!! sangat panas!! lagi panas dari belon panas!!
Ahahaha...

Korang nak tau, kereta kancil yang hilang dulu tu da jumpe balik!!
Kancil?? Kancil mane? celah mane plak datang kancil ni?? ni sang kancil dan buaya tu ke kancil lain nih? ehee...
kereta la you all, si 'sang kancil'..
Panjang kisahnye tapi dipendekkan cite kete tu hilang da dekat setahun lebih!!
The most hottest of all, abah yang jumpe sendiri 'sang kancil' tersebut. Depan mata! Tergedik-gedik amik site parking..haahaa
Ape tunggu lagi, rampas!! It's mine!!(abah kate dalam malay.. :p)

Misteri kehilangan Kancil ni xdela berape nak misteri sangat...For those yang involve dalam perkembangan kes ni pahamla butiran2nye...Kes macamni biasa terjadi sekarang ni. Sindiket penipuan dalam jual beli kereta.Nak jumpa balik kereta kita lepas da hilang ntah ke mana tu boleh kate 'impossible', tapi kalau nak jumpa kereta dalam keadaan yang sempurna sifat tu plak boleh dikatakan 'extraordinary'. Paling2 yang ko boleh dapat balik skru2 and tali pinggang keledar je la kot. So, untuk kawan-kawan kat luar tu lebih-lebih lagi yang ade kereta, sila amat berhati2 keyh..(ceh..sila amat berhati2..ape pnyer ayat da..) Yang xde kereta, bagitau kawan2 yang ade kete. Sharing is caring kan. Jangan mudah percaya orang....Fikir guna akal dan logik keadaan key..

Macam yang Lala cakap kat Abah, orang kalau da memang niat nak menipu, dia da ade list2 jawapan yang boleh meyakinkan/perdayakan orang...So, walau apepn yang die cakap, dusta belaka! Buang mase mengadap orang mulut cabang 9 ni. Penat tadah telinga tambah sakit ati watpe?Baikla mengadap blog 24 jam berpuisi ke, bersajak ke kan?hihihi.. So itu jelah dulu wat masa ni..Sorry fren, xboleh nak update slalu blog///Blog ni bakal menyepi buat sekian lama sekali lagi sebab lappy nak g dok ngan 'Mr. B'... I'll miss u lappy ^^.. See ya!

P/s": Berhati-hati amalan mulia



Friday, April 29, 2011

::10 things Lala Hate the Most::

Kejadian baru2 ni membuatkan Lala rase betape pentingnya post kali ni..Sebab, apabila anda tau apa yang Lala x suke, means Lala x memang xsuke la kat benda2 tu..haha.tah ape aku mrepen nih..

So, lets check this out!!

1. Masam & Manis :
Ni memang x masuk tekak ni..Masin xpe, pedas xpe..sedap..ni masam manis..aduh..xleh trime. Lagi2 kalau makanan berlauk. Yang lain2 tu spt kek, cream, ising, air kedai mamak, air restoran melayu, manisan arab/syria/turki,


2. Ramai :
Memang xsanggup..Glamer mane pn 1 tempat tu kalau da namenye sesak, goodbye!! Rimas.


3. Kasut :
Lala hanya akan beli kasut bila kasut yang ada da haus/koyak/putus/hilang/menyakitkan. Paling benci skali time beli kasut sume x berkenan. Ade yang da suke mahal sangat. Ade yang murah, xlawa pulak. Ade yang murah, lawa, xde size la plak, n sebab banyak sangat kasut, Lala xtau nak pilih yang mana!! xsuke beli kasut sebab cerewet sangat..can't help it T_T -same goes to shopping bag.


4. Sejuk :
Makin da berumur makin xtahan ngan sejuk. Kipas pn kadang2 x tahan sejuknye. Sebab tu x teringin pn nak pergi tempat2 yang ade salji malji. Cukup sekadar tempat yang sederhana je cuaca die..xpanas sangat n x sejuk sangat.


5. Kasar/Mencarut :
Xsuke. Sebab xde sape suke kalau orang cakap kasar or mencarut ngan kite..even orang yang ske mencarut pn x ske bile orang carutkan die..btol x?-dah macam lucah plak bunyinye...eeuuww -same goes to those yang ske cakap besar, riak, bajet bagus, hipokrit, x ikhlas, n pe'el yang x boleh d terima dek akal.


6. Perli & Dengki :
Ni paling Lala xtahan. Nak tegur, tegur leklok. Xyah perli2, xyah nak kalis2, xyah nak jeling2, xyah nak wat2 muke, xyah nak cakap2 besar pastu kutuk orang lain plak. Cakap/Ngaku je r. Ape ade masalah? Bukan mati pn. Nak bersaing je apasal? G la lari sorang2. Xnak kejar pown..bweekk~ Elak2kan lah ye kengkawan..minum air Yassin banyak2 sikit..


7. Gelap & Sunyi
Lala xsuke gelap. Bilik gelap. Tempat gelap. Hati gelap. Takut r gelap2..pastu ade plak bunyi cicak cak,cak,cak...eee..Tapi kalau terang pun, sunyi..xleh gak..Biar terang n bising..sorang2 pn xpe..Lala xkesah. Suke ^^

8. Hujan
Memangla hujan tu penting dalam kitaran kehidupan. Kalau secara semulajadi tu xpela, memang dah lumrah alam..Yang xsukenye bile kene hujan. Senang sangat nak demam. Tonsil menyebabkan Lala senang kene infection. Nak buang takot. Nanti nyanyi da x sedap..Hahahaha :D

9. Kotor
Lala bukan nak kate Lala ni bagus sangat, pembersih sangat ke ape...Tapi xske la tengok tempat kotor..Kalau bersepah pn tapi bersih xpe..Tapi jangan le kotor benor..kotor kering tu 1 ok sikitla, kotor basah..aduhhh..xselera la..suke ati le nak kate Lala ngengade ke, gedik ke hape..ade aku kesah?? Ni rumah aku,ske ati la nak cakap ape..haha-agak kasar di situ.

10. Prank Call
Dalam banyak2 yang benci, ni paling benci skali..Prank call dari orang yang dikenali ke x dikenali ke..Lagi2 yang x kenal..pastu cakap kotor2 bukan2 merepek2..Doakan jadi bisu baru tau!!


Dah, sekian..Bye2 ^^


Wednesday, April 27, 2011

::Sandra, A Nice Lady::

Baru sat tadi gayut ngan Miss Sandra...terputus, habis kredit la tu..hehe..Welcome to the club!!

So based on penggayutan kitorang tadi, Lala baru dapat tau Miss Sandra dalam keadaan yang tertekan...hidup ni banyak ngan masalah kn...masalah maharaja murka, masalah dayang istana...

All I can say to Miss Sandra, u are strong women and u need to be strong..need tau..compulsory..soal hati x boleh nak pakse kn..kalau sorang x nak, beratus lagi menunggu..ko je x tau sape n kat mane orang tu..sebab orang tu pn xtau ko kat mane n sape ko...huhu~mesti ko nak cakap, ayat aku same gak lagi kan..hehe..sebab itula ape yang aku percaya..Juz believe in Allah..Ko gadis yang baik, meant for lelaki yang baik...n lebih baik,baik,baik lagi dari sekarang..ape je yang jadi kat ko skrang ni ujian..n mesti ade hkmahnye kan...aku ceramah panjang2 pn aku tau ko pn da awal2 ceramah diri ko...hehe..tapi aku nak ceramah gak ;p

Aku tau ko rasional, but at the same time, ko jugak ade hak untuk lepaskan perasaan, nak rase sedih, nak rase suka, nak rase ape saje..wat mase ni aku rase, letak xam ko 1st place, masalah tempat ke-2..kadang2 kita kena jadi orang yang pentingkan diri jgk...sayang diri sendiri sebelum kita sayang orang lain...tapi ikut kesesuaianla eh..jangan selfish x kene tempat..aku bagi ceramah 5 jam xberenti2 kang..hehe..Balik KL kang, aku bawak ko jalan lagi kita g jerit dalam air same2 k...Yang lepas tu xpelah, try to let it go k...aku pn xnak la jadi batu api menambah2 lagi skit hati ko...yang penting ko kene positive. Ko ingat prinsip aku ni..kalau kita buat something baik kat orang kita pn akn d balas baik 1 hari nanti...Tapi kalau kita wat xbaik kat seseorang insyallah xbaik la jgk balasannye..tetap akan ada hasil/balasan untuk setiap yang jadi..so, bersabarlah..n paling penting, yang paling penting ni! Buktikan yang ko lebih baik drpd skrang, n biar dia rase menyesal sebab lepaskan ko...Buktikan girl power ko!!bukan soh g wrestling tau..hehe.

Kenapa aku x suruh ko fight? Fight untuk someone yang ko sayang..sebabnye aku pn sayang ko, n aku x nk tengok benda yang sama je jadi kat ko..kalau sekarang dia boleh berubah hti, x mustahil dia akn brubah hati utk kali yang lain..btol x..daripada ko kecewa berkali2 bialah habis kat cini je...believe it, u deserve for someone who is better than that! pasni pilih imam muda la plak.. aku sokong utk ko!! Hait, hait!! *(^_^)*

Friday, April 22, 2011

::70%..kire ok la tu..::

*skali lagi gambar xde kaitan ngan post-love this twin<3

Eh2..tu mesti ingat diskaun ape sampai 70%..ish2 korang ni..xde pk lain ke dari shopping..heee..
Research Lala la..e'eh..cam nyanyi lak..lalalalablablabla..
Esok kol 7 da kene gerak da..sebab appoinment ngan miss expired sampai kol12 je..plek gak..Miss ni nak g mane balik awal2..xkan semayang Jumaat kot??hm..tlg hampar sejadah la tu..xpe2..
So esok ni sempat ke x tah nak tanye byk2 kat miss ni..Lala da plan nak tanye banyak2 ni.Tapi nak tanye ape ek?Lala bukan x nak tanye..tapi xtau nak tanye ape..Ape yang aku xtau pn aku xtau..haha..u dis, slalu camtu tau~risau mak~
So,esk tawakal jelah ek..kalau ikutkan banyak x cukup ni..tapi rasenye esok nak tnjuk table n tanye btol2 ape yg x lengkap lagi n mane yg perlu correction..kire ni final draft la nih..
Lagi satu, pasal presentation pn penting gak..slide ape nak tnjuk sume..kang temasuk plak slide cite korea mampuih nak jawabnye kang..

so double check,
Chapter 4 : Data Analysis (Reliabiliti-siap, Demographic-paling siap, Correlation-xtau nak watpe ngan table tu, Regression-lagi xtau menatang ape nih??)
Chapter 5 : Reccomendation (xcari info lagi..tapi mesti kene fahamkan chapter 4 tu dulu baru boleh recommend..btoi x??

Thursday, April 21, 2011

::Kapan kah?::

* Is there any significant relationship between this pictures and post?

Post kali ni xdop kaitan langsung ngan kain kapat ke, mayat ke, antu bungkus ke, ape2 la yang ade kaitan ngan kapan...
Kapan kali ni adalah kapan..."kapan mau udahnya mmbhhak?" ha..kapan yang ni baru btol.
Untuk pengetahuan readers, Lala ngah wat research skrg. Ade la research kecil2an. Usha sane sket, usha cni sket. Approximately la kan, bende ni da start dari end of last year. Kire pny kire, da dkt 5 blan gak..ha,tapi yang pleknye..NAPE X CIAP2 LAGIK???? Hadoiii...
Skrang da masuk phase analyze data. Senin da kene present. Esok g Melaka. Balik hr lagi. Wah!!!banyaknye kojo....by tonight, mst siap draf final n draf slide..nak tunjuk kat miss sebelum presentation part. Kali ni memang kaw2 kene perah miss soh bagi banyak, banyak,banyak tips. Biar salah skrang, jangan da msk bilik present baru nak salah..dengan Lala2 skali kene perah x sukup tanah..eh?ade ke ayat camtu?..watever lah..
The thing is,boleh ke malam ni siap sume ni? hm..boleh2..just jangan malas2 cam skrang r..tu yang ade mase nak post 'post' ni..haha.
So persoalan kapan kah mau habisnya nih, insyallah after presentation, we all being given 1 week to make any correction for our report then submit..Pastuh....Hoooooooooorrrrreeeeeeyyyyyyhhh!!!!
ecece..speaking konon..besela,mood nak present..kene pektis..skrg ni lame da tinggal, sampai da lupe nak spell 'favourite'..kene google translate baru ingat..dasyat!!

Wednesday, April 13, 2011

::Game Baru::

Sape yang penah main Loco Roco sila angkat tangan cam saya~~

Penah dengar x Loco Roco? Rasenye ramai yang x penah ni kan..meh akak gtau kat adik2 skalian..
Game ni asalnye dari Jepon..Di buat oleh team Sony untuk PSP gamers..die same je cam game animasi yang len..cume die sangat coooooooooomeeeelllll..character comel, lagu comel, bunyi comel, plot game pn comel..Xcaye g la google sendiri...kalau dapat main lagi bagus..tryla main online. Tapi for those yang ade PSP lagi bestla..Feel die lebih sket..memang x terkate comelnye.Haha.Promote. Try tau?!






Tuesday, April 12, 2011

::xoxo!!!::

Lame x apdet blog, so skali da datang mood ramai sangat plak citer nak post..
Last week Lala habis praktikal.Sonok, sebab xsabar nak habis blajar.Xsonok, sebab life is gonna be back as always...boring.
Yang best skali nak citer pasal company ni environment die, culture die, staff2, n boss2 die. Sebelum ni, Lala da penah merase macam2 jugak..
Staff ok, boss ok, Lala xok...Staff ok, boss xok, Lala lagi xok...ni skali lagi dapat staff ok,boss pn ok, n Lala pn ok. Bak orang kate memang 'into' la..x rase kekok n terasing pn..cume kadang2 je segan sket..hehe. Environment ofis memang sangat menyelesakan Lala..Layout Lala xkesah..maksud Lala kat cini environment penghuni2 dalam ofis.

Dulu Lala penah keje sekejap kat area KL..ish..memang x masukla. Try camne pn memang x boleh nak trimela..Lala tahan sebulan je..Bos pujuk jgn benti, tapi Lala nak jugak..Dengan lifestyle yang dasat masat..Lala x kate sume orang KL gitu, juz some sort of people yang...tah...macam2 pe'el..Yang ok, ok,memang bagus..yang x ok ni masalah.. Ni la akibat terlampau disuap dgn hiburan dunia..Xnak cite panjang2 kat cini. Paham2 la korang.

Berbalik pada cerita asal tadi...
Ofis Lala ni nak kate ramai,x ramai..stakat yang memang bermastautin kat floor atas tu ade la dlm 50+ orang...Senang nak communicate ngan sume orang sebab sume banyak bagi kerjasama kat Lala yang hanya sekadar budak praktikal ni..hehe-wat ayat kesian...Supervisor Lala kate die banyak bagi Lala kerja, tapi Lala rase ok la tu..memang Lala nak pn sume tu..orang nak blaja, nak pengalaman...kawan2 lain yang dapat company tapi keje xde. Dok tido je kat ofis. Pastu elaun dapt..Ish,xnak la camtu..Macam makan something yang bukan hak kite je.Sebabnye, dalam 5 bulan ni kite sbenarnye nak kejar sebanyak yang boleh pengalaman2 keje...so, nanti kalau btol2 da keje, xla talipon opis pn x brani nak angkat, nak cakap ngan bos pn takut je kn..kalau nak buat salah pape time praktikal ni la..bos pn kesian je nak marah korang..huhu..mase ni la nak blajar dari kesilapan..Once da keje btol2, wat salah kene bakor kang..haha.

Stakat 5 bulan kat ofis tu, banyak Lala dapat sbenarnye. Kan slalu dengar budak praktikel slau kene fotostate je kan..pastu budak tu rase cam xberguna je..5bulan pektikel xkan 5bulan nak berkemah depan mesin fotostate tu..bese dengar x? Ha! tu yang salah tu..da tau kene fotostate, jangan la merabbit bute je buat sume tu..tambah lagi nak merungut2 kat blakang..cube la try usha2 ape yang korang fotostate tu..blajar dari situ la. Adoiii..itu pn cikgu nak ajar ke?? kreatif sket...hehe. Tapi nasib baik Lala x jadi camtu..fotostate2 tu memang ade, bos pn g fotostate gak ape..Banyak gak keje2 macam deduction, handle personal file, clinic claim, overtime, oh, 5s!hehe, n macam2 lagila..So..Lala appreciate sangat ape yang Lala dapat kat sana slama 5 bulan ni..yang suka, yang duka..kalau sumenye suka tipula kan. Eh,memang tipula kalau xde komplen pape..tipu2.huhu. Kerja dalam bilik sejuk beku tu dengan akak2 yang 'boleh tahan' gak pe'el masing2..akak2 tu slalu bagi makanan, tapi sorry la, Lala memang xboleh nak gemok.hehe. N to those yang slalu tegur2 adik baru nak blajar ni, to akak2 kat dalam bilik sejuk beku, to sume orang yang willing ajar Lala x banyak, sikit pn jadila..Lala nak bagi ni...XOXOXOXOXOXOXOXO!!! Thanks sangat2 utk farewell hari tu n hadiah kenang2an dari u olls tu Lala nak framekan la..haha,tipu2~