Saturday, March 24, 2012

::Lala @ France::

Helloww~~ Apa khabarieenyeepun haduiii~~
Hehe..kuat gak pengaruh Johan Rajalawak dalam diri Lala sekarang ni.. Tapi entry kali ni bukan nak cerita pasal Johan...Entry kali ni Lala nak share ngan uolss experience Lala bercuti ke Bukit Tinggi..Di mana? Bukit Tinggi, Pahang la uolsss ^^ Mesti ramai je yang dah naik ke Bukit Tinggi ni kan...tapi x kesahlah..alang2 dah terbaca entry ni, uolss teruskan aje le ye...

Ekceli kitorang satu family nak celebrate beday abang em yang jatuh pada 12 March 2011..belated pun belated lahh..janji celebratekan..kebetulan cuti tu jatuh masa cuti sekolah, kira pucuk di cita ulam mendatang boleh bawak emir ngan iman bergumbira2 sekali ^^ Seumor
hidup Lala, inilah....second time naik ke Bukit Tinggi..1st dulu, time Lala baru kenal2 ngan sekolah menengah..means selang 10 tahun baru dapat peluang macam ni.. :P watever!haha!

Aturan aktiviti yang Lala susun untuk semua kali ni Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun ada kureng skit di sana di sini..(I'm the secretariat of the family okeee..do u care??haha!) We olss gerak dari rumah pukul 12.30 lebih kurang gitu la..ingatkan jauh sangat dari KL tempat ni..rupenye dekat??juz kena lalu MRR2 yang memang pedajal punya jemmm...caishh..

Gather and lunch kat R&R Genting Sempah(<----betul ke name die ni??) and uolss nak tau ape kitorang dapat kat sana? Tengah sedap2 makan ketupat palas n rendang en, tetiba ada air menitik atas tangan K.oni (yang tengah mencicah2 rendang)....kami pun tercari2 sumber air tersebut....Burung???Yeeeeekkkkkssssss!!!!!eeeuuwwwwww x uolss?! HAHAHA! Hai la burung, dalam banyak2 tempat, kat sini jugak jamban ko....*sigh. So?Stop makan la ape lagi! eee, terpikir pun rase nak muntah..kekeke..

Perjalanan diteruskan...selang beberapa kilometer maybe 5-6 km gitu dah jumpa exit Bukit Tinggi..yeyey ^^..Teruja sangat ok, walaupun muka pucat gila menandakan Lala xde mood hari tu....eh, cam xmasukla pulak?teruja tapi xde mood??ahh, xkesahla...ingatkan dah nak sampai la kan sebab dah masuk entrance..sekali......10km ahead untuk sampai ke puncak! weehoo...! Berombak kejap otak den ni ha dok jalan mengkang mengkokk...sabar..sabar...

After half n hour, finally...sampai ke destinasi...xsangka uolss!! This is superb!! Awesome gilerr!! Lala ni....2nd time tau datang...sepatutnya xla sebatak macam ni...tapi ape aku peduli!! saya sangat sukaaa!! oh my,oh my!! Semuanya melangkaui tahap imaginasi dewa dewi purnama
alam!! haha, u r such a nonsense la girl!! korang nampak betapa bataknye Lala masa tu? Sumpah best!!

Mana x nya..xsangka mama booking hotel macam ni..n mama pun xtau die booking kat cini..sebab booking tru online je kan..Haha! Funny la u mom..rasanya kami dua orang la paling batak sekali..campur ngan Iman n Emir ofkos..tengokla mulut budak kecik 2 orang ni...dok tersengihhhh je dari masa keluar kereta..suka la tu ;P untungla ..untunglaaaaa.

* Menyengih saje budak kecik sorang ni..hewhew

* Jangan tanya kenapa gambar ni terbalik..sebab Lala pun xtahu..Mine is ok.
but can u see? Colmar Tropical - French Themed Village...gempak x??haha..

* Sumpah cantik gila tempat ni..xpuas rasanya.. Mama <3

* Bukan nak tayang yang 'si putih' tu..Ampa tengok elok2 cikit na...

* munch * *munch*

Nantikan sambungan Lala @ Bukit Tinggi di entry seterusnya.... ^^

2 comments:

  1. wahhh. dgr citer mcm besttt je :)

    ReplyDelete
  2. Biasela tu Cik Keen..Cik Lala ni suke yang gempak2 jer..bwahaha

    ReplyDelete