Saturday, February 19, 2011

:: " I xsuke diet " ::


"Aik, akak nape x turun makan?dah lunch hour ni..". "I nak diet".

Wah2...sonot ke diet? xlapar ek? Orang kat cini berpulun2 nak gemok, korang nak kurus..
Cantik meh dapat jadik kurus keding?
Ish, mak x ske la~ huuuu...
Lala x ske jadik kurus..xske..camne nak cakap...tapi dah gen family kitorang memang kocheq2 belake..
Ade harapan ke lagi ni kawan2? Umo da makin tue. Kan orang kate pompuan ni 21tahun die akan stop growing..Ye ke???No!!

Macam2 dah try..
Orang kate minum coke boleh menggemokkan, Lala pn tryla minum berbotol2 Coke.Result cam ampeh.Xpasal2 kencing maneh plak kang..
Orang kate makan coklat boleh gemok. Makan da. Berpapan2. Stok coklat memang xtau nak cakapla. x putus2. Resultnye, ampeh gak.
Orang kate makan ayam. Makan jugak budak ni. tiap kali makan x miss laok ayam. Nasi ayam, ayam goreng, ayam pedas, ayam kicap, ayam kfc, ayam xkfc, segala jenis ayam. Pun, 'xs' gak masih.

Berikut pulak adalah ucapan penasihat2 kesihatan Lala.
Adah: "Ko try amik vitamin,untuk naikkan selera makan. Tapi ko kena bezakan makanan tinggi kalori n tinggi kolestrol". Begitulah kata Cik Wawa-Camne aku nak bezakan kalau memang aku xtau nak beza kolestrol ngan kalori nih..cikgu sains aku dulu garang beb..tanye sal akaun tau la aku..so, aku bedal je mane ade depan mate..hahaha

Jua: "Ko makan sebab ko lapar, bukan sebab ko selera. Sebab tu ko kurus". Aik?boleh ek camtu?teori falsafah dari En. Maslow ke ape ni?huhuhu..tapi Lala agak setuju la dengan kate2 Jua tu.Btol3.


En. Pensyarah-yang juga memang kurus keding. Memang betol2 keding ni xtipu..haha: "Saya kurus sebab metabolisma dalam badan saya tinggi". Boleh diterima agaknye one of the factor la kot ek..


Akak2 ofis kate: "Alah, dulu, akak cam ko la, kurus cam ko ni. Pas kawin camni plak rupe aku ni ha..Skrang sibok ngah pikir camne nak kurus plak.." Lala: "Jadi saya ade harapan la ni eh kak??" Akak ofis: " Tengok gen jugak".

Lala pulak fikir, agaknye ade cacing kot. Tu x gemok2. hari2 asyik bagi makan kat cacing dalam perot. Tah2 yang lapar tu sebenarnye kau wahai cacing??Eeeuuwww!!!
Tengok kat akak ipar Lala tu dulu sebelom kawin lagi kering dari Lala..Sekarang?Siap g gym nak kurus gitu u~

Nape Lala x suke kurus? Sebab nampak cam x sihat jer..Lala nak badan yang sihat dan cergas....ah,mbhong r!! xnak kurus sebab x best la..x cantek..haha (nampak sangat motifnye ape kan..)
Kadang2 Lala try jugak bersyukur dengan ape yang ade, tapi yang banyaknye yang x bersyukur tula..camne..Hari2 naik penimbang kat ofis..camtu jugak x naik x turun..makan macam x hengat..dengan harapan naik ler 2-3 kg..siannyer..

Lala nak demok,nak demok!nak demok!nak demok jugak!
Apasal la aku ni desperate nak gemok tah..'Cik Abe' Lala ok je..xde komplen ape2 pown..aku lak yang kecoh2 nak gemok..ahahaha
Dah r, tension je dok pk nak gemok, nak gemok ni...-mane b ni x call2??hish...tengok sket ape ade kat peti ais?

2 comments:

  1. sy nk kurus!!!tgh dlm proccess kuruskan badan :)

    ReplyDelete
  2. JANGAN!!!bagi demok u kat i..jangan buang rate2..ngiaaa~

    ReplyDelete